»Allerede nu kan vi med sikkerhed sige, at færre nye lungekræftpatienter i efteråret 2020 blev tilbudt kurativ behandling (helbredende behandling red.) end på samme tidspunkt i 2018 og 2019,« siger Ole Hilberg, overlæge på Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus.

Overlæge: Hundredvis af lungekræftpatienter risikerer at gå glip af kurativ behandling som følge af COVID-19 Færre patienter end normalt blev udredt for lungekræft sidste forår, da store dele af Danmark var lukket ned. På Vejle Sygehus observeres der nu en stor andel af nye lungekræftpatienter med fremskreden sygdom. Det får overlæge til at frygte, at flere hundrede patienter ikke får et kurativt behandlingsforløb som følge af COVID-19.

Når Ole Hilberg læser de hyppige mediehistorier om, hvor mange liv COVID-19-indsatsen har sparet herhjemme, er det som regel med en vis portion skepsis som følgesvend. Som formand for Dansk Lungemedicinsk Selskab og til daglig professor i lungemedicin og overlæge på Medicinsk Afdeling på Vejle Sygehus synes det på mange måder at være for tidligt at gøre regnestykket op. Det kan dreje sig om flere hundrede lungekræftpatienter på landsplan, som risikerer at gå glip af et kurativt behandlingsforløb som følge...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement