En tidligere overlæge fra Slagelse Sygehus er i dag ved Retten i Næstved blevet kendt skyldig i voldtægt, voldtægtsforsøg og anden seksuel omgang med en yngre reservelæge og for at have misbrugt sin stilling som leder. Det takserer en enig domsmandsret til tre år og tre måneders fængsel, skriver BT.dk. Herudover blev han frakendt retten til at udføre lægegerning indtil videre, og han skal betale en erstatning på 100.000 kroner til forurettede. Fire af de fem seksuelle overgreb har fundet sted på...

Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar
Læge overtog omstridt klinik: Tre måneder senere har hun fået forbud mod at behandle børn og unge I en privat klinik på Frederiksberg tilbydes behandling af Myalgisk Encephalomyelitis, også kendt som ME. Sygdommen er omdiskuteret i Danmark, og allerede efter få måneder har den nye ejer af klinikken, speciallæge i almen medicin Louise Rindel Gudbergsen, tiltrukket sig opmærksomhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
1 kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Juridiske eksperter om lægeligt kørselsforbud: Vi risikerer, at folk ikke går til lægen Eftersom vi ikke ved, om det vil føre til færre overtrædelser af det lægelige kørselsforbud eller ej, hvis politiet automatisk får det at vide, bør vi respektere fortroligheden mellem læge og patient. Det mener sundhedsjurist Kent Kristensen og professor i strafferet Nicolaj Sivan Holst, der begge vurderer, at det vil kunne afholde folk fra at gå til lægen, hvis politiet automatisk får besked.
2 kommentarer
Læger undrer sig: Nyt kolesterolsænkende lægemiddel bruges næsten ikke i Skandinavien Lægemidlet bempedoinsyre kan være en behandlingsmulighed til patienter med højt kolesterol, der ikke kan tåle behandling med statiner, mener hjertelæger fra Aabenraa Sygehus. De undrer sig over, at lægemidlet næsten ikke bruges i Danmark eller i de øvrige skandinaviske lande.
1 kommentar
Centrale aktører mødtes for at diskutere danskernes brug af opioider Dagens Medicin var med, da en lang række eksperter fra universiteter, hospitaler, styrelser, myndigheder, stenbros-jurister og interesseorganisationer for nylig mødtes på Københavns Universitet for at diskutere den aktuelle situation for opioider i Danmark.
Skriv en kommentar
Politikere på Christiansborg er ikke i tvivl: Politiet skal have information om lægelige kørselsforbud Mens der pågår drøftelser på tværs af flere ministerier for at undersøge, om der er behov for at skærpe reglerne for det lægelige kørselsforbud, lægger flere oppositionspolitikere nu pres på for ændringer.
4 kommentarer
Dødsbilist fik kørselsforbud på overlæges afdeling: »Vi antager, at vores patienter overholder forbuddet« Jakob Christensen, overlæge og professor i epilepsi ved Aarhus Universitetshospital, svarer på spørgsmål om patientfortrolighed og trafiksikkerhed, efter at en vanvidsbilist fra hans afdeling forårsagede en dødsulykke på trods af et lægeligt kørselsforbud.
1 kommentar
Læge svarer DSAM-formand igen: Det skal have konsekvenser at bryde et forbud Læge Tural Alamdari er lodret uenig med DSAM-formand i, at fortroligheden mellem patient og læge skal vægte højere end risikoen for trafikuheld med dødelig udgang.
9 kommentarer
Sammenhold og samarbejde i fokus på operationsstuen: Randers er verdens første med nyt tiltag Verdens første simulationsworkshop i operationsteams med fokus på samarbejde foregår på Regionshospitalet Randers. Den skal forbedre arbejdsmiljøet og den indbyrdes forståelse, de forskellige fagligheder imellem, for i sidste ende at give bedre resultater for patienterne.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
3 kommentarer