Overlæge: »Der er helt klart stadig alt, alt for mange patienter her på medicinsk afdeling«
Foto: Joachim Rode

Overlæge: »Der er helt klart stadig alt, alt for mange patienter her på medicinsk afdeling« Personalet på den medicinske afdeling på Holbæk Sygehus løber alt for stærkt. Med kroniske overbelægninger, for få sygeplejersker, et presset budget og et nyt EPJ-system har personalet svært ved at følge med. Men arbejdspresset har styrket sammenholdet. Vi besøgte afdelingen.

I dag, fredag 20. april, er der undtagelsesvist roligt på Holbæk Sygehus medicinske afdeling, med kun få patienter ude på gangene. Det varmere vejr har tilsyneladende fået mange patienter til at blive derhjemme. Til gengæld har Dagens Medicin fået lov til at komme på besøg for at tale med læger og sygeplejersker om, hvordan de i fællesskab tackler, at Styrelsen for Patientsikkerhed har givet afdelingen et påbud, der skal sikre, at afdelingen har styr patientsikkerheden. Dagen er endnu ung, men...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind