Influenza er hvert år årsag til mere end 500.000 dødsfald på verdensplan. Især bliver højrisikogrupper ramt. Herunder ældre, personer med diabetes, hjertesygdom eller andre kroniske sygdomme. Det får sundhedsmyndighederne til at anbefale, at alle over 64 år og folk med kroniske sygdomme lader sig vaccinere mod influenza en gang om året. Et nyt studie fra Københavns Universitet og Herlev og Gentofte Hospital støtter nu op om influenzavaccinen. For studiet viser, at flere danskere er villige til at lade sig vaccinere,...

Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Stort vaccinestudie: Adfærdsvidenskab virker Flere voksne kronikere tager imod tilbuddet om en gratis influenzavaccine, når de får et påmindelsesbrev fra Statens Serum Institut. Det viser nyt, stort vaccinestudie.
Skriv en kommentar
Højdosis influenzavaccine beskytter bedre mod hospitalsindlæggelser Stort dansk metastudie viser, at højdosis influenzavaccine giver markant bedre beskyttelse mod smitte med influenza, indlæggelser på grund af influenza og indlæggelser generelt. Det store potentiale i at skifte fra standarddosis influenzavaccine til højdosis bliver netop nu undersøgt i et enormt dansk studie.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen glæder sig over høj tilslutning til vaccinationsprogram Der er blevet givet flere end 2,5 mio. vacciner i løbet af vinterhalvårets vaccinationsprogram mod COVID-19 og influenza, der fandt sin afslutning i denne uge. Sundhedsstyrelsen glæder sig over den høje tilslutning, mens praktiserende læge Niels Dreisler er bekymret for, om organiseringen af årets indsats også er kommet de svageste patienter til gavn.
5 kommentarer
Efterårets vaccinationsprogram møder kritik for mangelfuld logistik Sundhedsstyrelsens retningslinjer for efterårets vaccinationsindsats skulle sikre en overskuelig forsyningskæde og effektiv vaccineudnyttelse. Flere steder i landet har oplevelsen dog været en anden – og flere lægehuse har enten modtaget for få eller for mange vacciner.
4 kommentarer
Ny professor vil gøre vejen fra grundforskning til behandling hurtigere Læge og forskningsleder Tor Biering-Sørensen tiltræder som professor i translationel kardiologi og pragmatiske randomiserede studier på Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
En ny æra for dansk influenzavaccination Det danske arsenal tæller nu 2,5 mio. doser af udelukkende 4-valente vacciner, og med en dertil udvidelse af målgruppen er der vilje til at opruste i kampen mod luftvejsinfektioner.
Skriv en kommentar
Afdeling for ældresygdomme vil være en aktiv medspiller i det nære sundhedsvæsen Et stærkere samarbejde med kommunerne er ikke bare et ønske, men nødvendigt, for at lykkes med den komplekse ældrepleje, lyder det fra geriatrisk overlæge på Amager og Hvidovre Hospital. Hun er specifikt blevet ansat til at stå i spidsen for afdelingens tværsektorielle samarbejde med de ti kommuner i hospitalernes optageområde.
Skriv en kommentar
Formand for kræftlæger savner plan med Kræftplan V Malene Støchkel Frank, formand for landets kræftlæger, er efterladt med en række spørgsmål efter sidste uges præsentation af Kræftplan V. Især ambitionen om at løfte områderne for palliation og senfølger samtidig med at behandlingen skal differentieres yderligere, er hun spændt på. »Vi løber allerede rigtig, rigtig stærkt ude på de kliniske afdelinger,« siger hun.
Skriv en kommentar
Kræftplan V skal tage bedre hånd om forebyggelse og senfølger Livet med og efter kræft var i fokus, da sundhedsminister Sophie Løhde (V) præsenterede Kræftplan V på et pressemøde, hvor der også var mange roser til Sjællands Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Fisker og Kühnau uddeler roser til Kræftplan V Både Danske Regioner og Kræftens Bekæmpelse roser regeringens udspil til en ny kræftplan. Danske Regioner ser dog gerne flere penge til at styrke behandlingskapaciteten, mens Kræftens Bekæmpelse ærgrer sig over, at planen ikke indeholder et konkret mål for danskernes kræftoverlevelse.
Skriv en kommentar