Fra første september strammer det offentlige reglerne for hvornår, patienter kan få opereret øjenlåg uden at skulle have pengepungen frem. De nye retningslinjer er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen og regionerne i samarbejde med blandt andet Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi og Dansk Oftalmologisk Selskab, og er en konsekvens af økonomiaftalen fra 2011, hvor regeringen og Danske Regioner blev enige om, at begrænse antallet af offentlige operationer inden for de områder, hvor aktiviteten er steget mest. Antallet af operationer for overskydende hud på øvre øjenlåg...

Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Husk, at det handler om mennesket Det handlede om mennesket, fordi strukturerne endnu ikke er på plads, da Jonas Egebart holdt åbningstale på Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden’.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
20 anbefalinger skal forme fremtidens speciallæger I en ny rapport præsenterer Sundhedsstyrelsen 20 anbefalinger med ændringer til den lægelige videreuddannelse. Se dem her.
1 kommentar
Sundhedsstyrelsen skrotter udskældt vejledning Sundhedsstyrelsens vejledning for behandling af patienter med akutte og atypiske brystsmerter har levet en omdiskuteret tilværelse i sine 14 leveår. Nu har Sundhedsstyrelsen valgt at skrotte det juridisk bindende dokument, som har vist sig tungtvejende i klagesager og ført til kritik af flere læger over årene.
Skriv en kommentar
Forslag fra Sundhedsstyrelsen får DSAM til at frygte et sammenbrud i almen praksis I et nyt udkast til vejledningen om behandling med psykofarmaka af voksne lægger Sundhedsstyrelsen op til, at praktiserende læger i langt højere grad skal varetage behandling med psykofarmaka end i dag. Bliver forslaget en realitet, vil det få store konsekvenser for almen praksis, advarer Dansk Selskab for Almen Medicin.
3 kommentarer
Uddannelsespris går til kirurgisk afdeling i Randers Hvert år uddeler Sundhedsstyrelsen en pris for bedste uddannelsesafdeling, og årets modtager er Kirurgisk Fællesafdeling på Regionshospitalet Randers.
Skriv en kommentar
Statsrevisorer kommer med næsthårdeste kritik af manglende overholdelse af kræftventetider Statsrevisorerne kritiserer i skarpe vendinger, at regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har sikret, at alle kræftpatienter starter i behandling i overensstemmelse med reglerne om maksimale ventetider.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Omlægning af speciallægeuddannelsen i almen medicin skal styrke lægedækningen Uddannelseslæger skal fremover bruge op til et halvt år ekstra i almen praksis som led i deres hoveduddannelse for at bidrage til bedre lægedækning.
13 kommentarer
Ny undersøgelse af danskernes sundhed viser fortsat bekymrende tendenser En midtvejssundhedsprofil-undersøgelse i 2023 viser, at danskernes sundhed på flere parametre går i den forkerte vej. Særligt går det værre for unge, der mistrives.
Skriv en kommentar