Der er nye behandlingsvejledninger på vej til patienter med prostatakræft. Det sker, efter Medicinrådet har godkendt to protokoller for hhv. medicinsk kastration ved prostatakræft og metastatisk kræft i prostata. Lægemiddelvirksomheder, der markedsfører en række lægemidler nævnt i de to protokoller, har haft indtil d. 9. marts til at indsende litteratur til brug i behandlingsvejledningerne, hvilket betyder, at arbejdet med at få de to behandlingsvejledninger flyvefærdige er trådt ind i den sidste fase. Allerede d. 26. maj 2021 besluttede Medicinrådet at...

Overvågning af prostatakræft giver efter 15 år samme gode overlevelse som stråleterapi eller kirurgi Det største studie af sin slags til dato viser, at det hos mænd med lokaliseret ikke-metastatisk prostatakræft giver samme gode overlevelse at vente og reagere ved behov som ved øjeblikkelig behandling med stråleterapi eller et kirurgisk indgreb. Studiet rejser et stort filosofisk spørgsmål angående screening og behandling af prostatakræft, siger overlæge.
Skriv en kommentar
PARP-hæmmere vinder frem i behandlingen af prostatakræft Patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer kan med fordel behandles med en PARP-hæmmer. Nyt studie bekræfter, at PARP-hæmmeren rucaparib forlænger tiden til sygdomsprogression hos patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer, men ikke hos patienter med ATM-mutation. PARP-hæmmere skal måske længere frem i behandlingsrækkefølgen, men vi skal vide, hvad det skal kombineres med, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk succes med eksperimentel kræftkirurgi Danske læger har haft så stor succes med eksperimentel form for kirurgi til patienter med prostatakræft, at behandlingen nu udbredes til hele landet.
Skriv en kommentar
Læger tester ny behandling ved prostatakræft og tilbagefald Indvendig strålebehandling rammer kræftknuden meget mere præcist og kan formentlig kurere 50 pct. af de relevante prostatakræftpatienter med tilbagefald, siger læge og forskningsleder Simon Buus.
Skriv en kommentarDe Unge Prostatadrenge om kritik af manifest: DAPROCA er faktisk enige i manifestet Vi er enige på mange punkter, så DAPROCA-formand, Michael Borre, har måske haft lidt for travlt med at smide vores manifest i skraldespanden, skriver gruppen De Unge Prostatadrenge.
Skriv en kommentar
Danske læger karakteriserer forskellen mellem mænd og kvinder med blærekræft Der er forskel på antallet af mænd og kvinder, som får stillet en diagnose med blærekræft, og der er også forskel i udfaldet efter diagnosen. Læger fra Aarhus Universitetshospital har lavet en karakteristik af denne forskel, hvilket blandt andet kan have betydning for valg af behandling til hhv. mænd og kvinder med blærekræft.
Skriv en kommentar
MR til diagnostik af prostatacancer presser sygehusenes kapacitet – og åbner op for private aktører Konsekvensen af et fagligt ønske om mere præcis diagnostik af prostatakræft og om at reducere overdiagnosticering af mindre betydningsfulde tumorer betyder, at diagnostikken af prostatakræft i disse år gennemgår en stor omlægning. Men scannings- og uddannelseskapaciteten i det offentlige sygehusvæsen har svært ved at følge med udviklingen.
Skriv en kommentar
Gruppe bag manifest vil sikre bedre behandling for unge mænd med prostatakræft – lægefaglig formand er skeptisk En minidokumentar om unge mænd med prostatakræft har givet anledning til en række forslag til, hvordan behandlingen kan forbedres. Patientorganisation nikker genkendende til punkterne, mens formand for lægefagligt selskab både kan genkende dele, men samtidig er uenig i en række punkter.
1 kommentar
Eksperimentel prostatakræftkirurgi får økonomisk indsprøjtning Et nyt projekt, der tilbyder prostatakræftpatienter kirurgisk behandling efter endt strålebehandling, får knap en mio. kr. i støtte fra Sundheds- og Ældreministeriet. Pengene skal sikre, at flere patienter med prostatakræft overlever, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Store forventninger til de kommende års behandlinger mod myelomatose Klinisk professor Niels Abildgaard er særdeles positiv på patienternes vegne, når det kommer til de behandlinger mod myelomatose, som formentlig kommer ind på markedet inden for de kommende år.
Skriv en kommentar