Fulgte en overlæge på Odense Universitetshospital hospitalets (OUH) retningslinjer, eller har han udvist grov forsømmelse eller skødesløshed, da en 42-årig mandlig patient døde på hospitalet i august 2014? Det er kernen i en usædvanlig sag, som minder om Svendborg-sagen, og var for retten i Odense fredag. Det skriver Fyens.dk. Den 42-årige patient blev indlagt på intensiv afdeling på OUH i august 2014 og dagen efter forflyttet til Infektionsmedicinsk Afdeling Q. En sygeplejerske noterer om formiddagen, at patienten sover meget og virker rolig....
Overlæge frifundet i Odense-sagen En overlæge fra Odense Universitetshospital, der var tiltalt for grov forsømmelse eller skødesløshed i forbindelse med en patients død, er frifundet.
11 kommentarerSygeplejerske erkender sig skyldig i Odense-sag Mens en overlæge fra Odense Universitetshospital nægter sig skyldig i forbindelse med en patients død, har sygeplejersken, som også var tiltalt, erklæret sig skyldig.
Skriv en kommentar
Triptaner er bedst til anfaldsbehandling, viser stort migrænestudie Et nyt stort studie med danske forskere i spidsen har sammenlignet effekten af lægemidler mod migræneanfald. Fire triptaner er særligt effektive og ifølge forskerne bør studiet føre til ændringer i behandlingen af migræne.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Opdagelsesrejsende med kurs mod et grønnere sundhedsvæsen Det tager tid at styre en supertanker som sundhedsvæsenet i en mere bæredygtig retning. Det ved Susanne Backer, chefkonsulent i cirkulær økonomi i Region Midtjylland, alt om. Siden 2016 har hun været med til at sætte kursen for sundhedsvæsenets rejse mod en grønnere fremtid, og selvom det går langsomt, er kursen den rigtige.
Skriv en kommentar
Den første danskuddannede akutlæge: Drømmen om akutmedicin fik hende til at skifte fag For mere end 15 år siden faldt Larissa Callesen for det akutmedicinske speciale, søgte ind på lægestudiet og bliver nu den første danskuddannede læge. Et valg hun aldrig har fortrudt.
Skriv en kommentar
Region Sjælland får selvstændig karkirurgisk afdeling Karkirurgien i Region Sjælland udskilles fra kardiologisk afdeling i Roskilde. Ønsket er bl.a. at hjemtage behandlinger fra naboregionerne og at styrke samarbejdet med almen praksis om patientforløbene.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Thomas Berthou fandt balancen på Færøerne Kort transporttid, afslappet kultur og en fantastisk hjælpsomhed var, hvad familien Berthou mødte, da de flyttede til Klaksvik på Færøerne. »Vi flytter ikke tilbage til Danmark,« siger Thomas Berthou, speciallæge i almen medicin.
3 kommentarer
PLO på Færøerne: Mangel på kommunelæger rammer patienter 12-timers arbejdsdage og stressende vagtskemaer. Det er den typiske hverdag for kommunelægerne – de praktiserende læger på Færøerne. Øg normeringerne, og uddan flere unge læger i almen medicin, foreslår Marjus Dam, formand for PLO på Færøerne.
Skriv en kommentar