Foto: Flemming Leitorp

Nu er det muligt at få dispensation for seksårsfristen Læger i udvalgte introduktionsforløb til speciallægeuddannelsen kan nu opnå dispensation for seksårsfristen. Det skal øge rekrutteringen i lægedækningstruede områder, forklarer sundhedsministeren. Yngre Læger roser initiativet, men havde gerne set fristen afskaffet helt.

Den nuværende seksårsfrist betyder, at læger senest seks år efter første ansættelsesdag i den kliniske basisuddannelse (KBU) skal have taget hul på hoveduddannelsen til speciallæge. Men nu åbner regeringen op for en række forsøgsordninger, hvor det ved udvalgte introduktionsforløb rundt om i landet bliver muligt at opnå dispensation fra den omdiskuterede regel. »Lægedækningen er en stor udfordring, som vi løbende er nødt til at forholde os til. Derfor har jeg godkendt en række ansøgninger fra regionerne, som har handlet om, hvordan...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind