Stamcellemedicin har potentiale til at kunne være med til at helbrede hidtil uhelbredelige sygdomme. Derfor vil Novo Nordisk Fonden i løbet af de kommende ti år bevilge op mod 2,2 milliarder kroner til det nye stamcelle-forskningscenter reNEW. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Frontpersonen for det nye forskningscenter, der bliver ledet fra Københavns Universitet, bliver Melissa Little, som er professor ved Murdoch Children’s Hospital i Australien. Hun glæder sig over de mange muligheder, som bevillingen og det internationale samarbejde...

Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Førende fedmeforskere har alle fået økonomisk støtte fra Novo Nordisk De ti mest citerede fedmeforskere siden 2022 har alle modtaget økonomisk støtte fra Novo Nordisk eller Novo Nordisk Fonden. Fem ud af de ti fedmeforskere anerkender, at en interessekonflikt kan være til stede.
2 kommentarer
Afgående psykiatridirektør for hovedstaden: Problemerne skal løses tættere på borgeren Efter i alt 17 år i Region Hovedstadens Psykiatri går Martin Lund på pension. Både for at få tid til nye projekter og for at give plads til nye kræfter i løsningen af de opgaver, der ligger i 10-årsplanen for psykiatrien.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk Fonden poster 1,8 mia. kr. til nyt vaccineinitiativ Novo Nordisk Fonden vil bekæmpe luftvejssygdomme med nyt vaccineinitiativ. Det nye initiativ er sket i samarbejde med Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Nyt RNA-forskningscenter på Aarhus Universitet Et nyt forskningscenter på Aarhus Universitet skal med 60 millioner kroner i ryggen gøre en forskel for patienter med diabetes, fedtlever, nyrefibrose og åreforkalkning.
Skriv en kommentar
Stor interesse for at hylde klinisk forskning I alt 85 projekter er med i opløbet om at vinde en af de otte priser i kåringen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023. Priserne uddeles 6. juni.
Skriv en kommentar
Udåndingsluft kan blive en værdifuld diagnostisk metode Ny forskning viser, at biomarkører i udåndingsluft kan afsløre lungeemboli hos en patient. Men metoden har meget større perspektiver, mener metodens opfinder og læge på Hæmatologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, Inger Lise Gade.
Skriv en kommentar
Holbæk Sygehus modtager millionbevilling til forskning Et landsdækkende forskningsprojekt med Holbæk Sygehus som hovedansøger har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at forske i knoglesundhed og hormonstatus hos yngre voksne.
Skriv en kommentar
Forskertalent: »Jeg tror, at det er vigtigt, at systemet indser, at delestillinger er kommet for at blive« Det er få læger, som er så heldige at få en stilling, der er delt mellem klinik og forskning. 34-årige Lars Wiuff Andersen er en af dem. Men solid forskning i international klasse kan godt lade sig gennemføre alligevel, for lægerne forsker bare i deres fritid. Men er det rimeligt?
Skriv en kommentar
HU-læge: »Muligheden for en delestilling har været altafgørende for, at jeg er endt i lungemedicin« Uddannelsesstillinger med både klinik og forskning er velegnede som rekrutteringsmetode, mener Peter Ascanius Jacobsen, som p.t. er i hoveduddannelse på Aalborg Universitetshospital. Den mulighed afgjorde hans eget specialevalg.
Skriv en kommentar