Stamcellemedicin har potentiale til at kunne være med til at helbrede hidtil uhelbredelige sygdomme. Derfor vil Novo Nordisk Fonden i løbet af de kommende ti år bevilge op mod 2,2 milliarder kroner til det nye stamcelle-forskningscenter reNEW. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Frontpersonen for det nye forskningscenter, der bliver ledet fra Københavns Universitet, bliver Melissa Little, som er professor ved Murdoch Children’s Hospital i Australien. Hun glæder sig over de mange muligheder, som bevillingen og det internationale samarbejde...

Stor interesse for at hylde klinisk forskning I alt 85 projekter er med i opløbet om at vinde en af de otte priser i kåringen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023. Priserne uddeles 6. juni.
Skriv en kommentar
Udåndingsluft kan blive en værdifuld diagnostisk metode Ny forskning viser, at biomarkører i udåndingsluft kan afsløre lungeemboli hos en patient. Men metoden har meget større perspektiver, mener metodens opfinder og læge på Hæmatologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, Inger Lise Gade.
Skriv en kommentar
Holbæk Sygehus modtager millionbevilling til forskning Et landsdækkende forskningsprojekt med Holbæk Sygehus som hovedansøger har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at forske i knoglesundhed og hormonstatus hos yngre voksne.
Skriv en kommentar
Forskertalent: »Jeg tror, at det er vigtigt, at systemet indser, at delestillinger er kommet for at blive« Det er få læger, som er så heldige at få en stilling, der er delt mellem klinik og forskning. 34-årige Lars Wiuff Andersen er en af dem. Men solid forskning i international klasse kan godt lade sig gennemføre alligevel, for lægerne forsker bare i deres fritid. Men er det rimeligt?
Skriv en kommentar
HU-læge: »Muligheden for en delestilling har været altafgørende for, at jeg er endt i lungemedicin« Uddannelsesstillinger med både klinik og forskning er velegnede som rekrutteringsmetode, mener Peter Ascanius Jacobsen, som p.t. er i hoveduddannelse på Aalborg Universitetshospital. Den mulighed afgjorde hans eget specialevalg.
Skriv en kommentar
Udskyder specialevalg: Forskning på fuld tid fangede Anders Rehfeld 37-årige Anders Rehfeld er cand.med., han har gennemført KBU, og han har taget en ph.d., så egentlig burde han være klar til at gå i gang med videreuddannelsen. Men nej. Indtil videre satser han 100 procent på forskningen.
Skriv en kommentarNyt center skal fremme sundhed og trivsel hos børn Sundhedsministeriet og Novo Nordisk Fonden har indgået et samarbejde om at oprette Center for Sundt Liv og Trivsel. Søren Brostrøm og Morten Grønbæk skal være frontpersoner for det nye center.
Skriv en kommentar
Landsdækkende database skal følge børns sundhed Fremover skal alle sundhedsplejerskers data om børns motorik, amning og vækst samles i en landsdækkende database. Ledende sundhedsplejerske kalder det en stor sejr for børns sundhed.
Skriv en kommentar
Fra Freud i folkeskolen til familieforskning Mette Falkenberg Krantz er på vej til at blive børne- og ungdomspsykiater, samtidig med at hun forsker. De to områder befrugter gensidigt hinanden, og kombinationen giver hende stor arbejdsglæde, men også meget arbejde.
Skriv en kommentar
Delestillinger gør det muligt at kombinere klinik og forskning Egentlig er det meningen, at læger skal skynde sig at blive speciallæger uden svinkeærinder, så mulighederne for at kombinere klinik og forskning under videreuddannelsen er ikke supergode. Men de instanser, der finansierer forskning, ser det som et problem, at så mange læger tabes for forskning på længere sigt – det har Lundbeckfonden gjort noget ved.
Skriv en kommentarLedende overlæge mener, berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.
Skriv en kommentar