Myndigheder undersøger risiko for alvorlige bivirkninger ved ny diabetesmedicin EMA har indledt en undersøgelse af en ny type diabetesmedicin, SGLT2-hæmmere, til behandling af type 2-diabetes. Formålet er at vurdere, om medicinen øger risikoen for livstruende komplikationer hos patienterne.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har igangsat en undersøgelse af tre nye lægemidler til behandling af type 2-diabetes, såkaldte SGLT2-hæmmere. Det fremgår af en nyhed på agenturets hjemmeside. Gennemgangen af de nye lægemidler er blevet anmodet af Europa-Kommissionen, da der muligvis er en sammenhæng mellem den alvorlige tilstand ketoacidose og behandling med SGLT2-hæmmere. Undersøgelsen vil omfatte midler med de aktive stoffer canagliflozin, dapagliflozin and empagliflozin, hvilket vil sige lægemidlerne Invokana, Forxiga og Jardiance. Ifølge EMA var der pr. 19. maj i år...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind