De europæiske lægemiddelmyndigheders bivirkningskomité (PRAC) har undersøgt bivirkningerne ved kræftmidlet Iclusig. Komitéen vurderer, at fordelene ved Iclusig er større end ulemperne, men mener at opmærksomheden på bivirkningerne skal skærpes. Iclusig er et celledræbende middel, som sidste år blev godkendt af EMA til behandling af to former for leukæmi. Midlet tidligere har vist sig at give en øget risiko for blodpropper, og formålet med gennemgangen var at undersøge kræftpatienternes risiko for blodpropper i forbindelse med en behandling med Iclusig, samt om...
Styrelse advarer om hjerterisiko ved lungekræftmiddel Lægemiddelstyrelsen gør opmærksom på risiko for hjertesvigt ved brug af Xalkori.
Skriv en kommentarIndberetning af bivirkninger satte rekord i 2013 Sundhedsstyrelsen modtog i 2013 35 pct. flere indberetninger om lægemiddelrelaterede bivirkninger end i 2012.
Skriv en kommentarMyndigheder advarer om bivirkninger ved kræftmiddel Blodpropper er hyppig bivirkning ved behandling med leukæmimiddel.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentarObstruktiv søvnapnø øger risikoen for kræft samt blodpropper og leder til reduceret kognition Personer, som lider af obstruktiv søvnapnø, er i risiko for udvikling af flere forskellige lidelser, viser en række forskningsresultater, der er blevet offentliggjort på årets kongres for European Respiratory Society.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen er et regnestykke uden facit Aktiviteten på vitale områder som diagnostik og behandling af kræft- og hjertekarsygdomme er på vej tilbage mod det normale efter COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen. Men hvad bliver de langsigtede konsekvenser?
Skriv en kommentar
DSAM-formand efter EMA-gennemgang: Nu er det ikke længere præfaktuelt Da EMA nu har gennemgået forskningsresultaterne omkring hydrochlorthiazid og risikoen for hudkræft, er tiden kommet til at viderebringe oplysningerne til patienterne, mener DSAM-formand Anders Beich, der er været stærkt kritisk over for forløbet. RETTET.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen advarer om lille øget risiko for hudkræft ved populært blodtryksmiddel Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere i behandling med hydrochlorthiazid, taler med deres læge, om de skal have ændret deres medicin. Praksislæger har ikke ansvar for at handle proaktivt.
Skriv en kommentar
Danmarks første professor i tobaksforebyggelse vil råbe politikerne op Danmarks første professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, ser sin nye stilling som en mulighed for at få politikerne op af stolene. For magthaverne skal råbes op, hvis Danmark skal blive et røgfrit land, mener hun. Et af de steder, hun vil sætte ind, er at gøre rygestoptilbud mere tilgængelige for KOL-patienter.
Skriv en kommentar