Morten Sodemann modtager Kleins Legat 2022

Morten Sodemann modtager Kleins Legat 2022 Professor, overlæge og forskningsleder Morten Sodemann, der til dagligt er overlæge på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, modtager Kleins Legat 2022.

Morten Sodemann, der er professor i global sundhed og indvandrermedicin på SDU og overlæge og forskningsleder på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, har modtaget en fin hæder med tildelingen af Kleins Legat 2022. Med æren følger 75.000 kr.

Ørelæge Valdemar Klein og Læge Fru Johanne Kleins Legat blev stiftet i 1948 med det formål ‘årligt at uddele en hædersgave til en videnskabeligt veluddannet og anset speciallæge eller til en fremragende kunsthistoriker’. Årets legatmodtager er udpeget af Det Medicinske Selskab i København.

Morten Sodemann er bredt anerkendt for sit store faglige engagement, og det har senest givet ham en flot placering som nummer 31 på Dagens Medicins liste over de 100 mest magtfulde i det danske sundhedsvæsen 2022. Hverdagen tilbringer han som overlæge i infektionsmedicin på Infektionsmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH), som han grundlagde i 2008. Han er desuden næstformand i Dansk Selskab for Indvandrersundhed.

Derudover har Morten Sodemann været forfatter til godt 169 publikationer og bogen ‘Sårbar? Det kan du selv være’ fra 2018 samt bogen om kliniske tværkulturelle kompetencer ‘Det, du ikke ved, får patienten ikke ondt af’.

Skriv kommentar