Sundhedsminister Ellen Trane Nørby fortjener retfærdigvis ros for det engagement og den lydhørhed, hun i de seneste uger har udvist i forsøget på i 11. time at afværge amerikanske tilstande i sundhedsvæsenet. I et åbent samråd med Folketingets sundhedsudvalg 12. december 2017 redegør ministeren dog for, at ud af ca 190.000 årligt rapporterede utilsigtede hændelser (UTH) i 2017 har Styrelsen for Patientsikkerhed alene anmeldt 12 sager til politiet, og at det blot udgør »0,06 promille af det totale antal...
Ledere landet over: Kom nu ud af busken I kan ikke regne med, at jeres menige medarbejdere under personligt strafansvar både tager skraldet, når noget går galt , og samtidig kæmper værdikampen for jer for at lovliggøre de rammer, I tilbyder landets sundhedsansatte.
2 kommentarerUnderskriftsindsamlingen mod STPS genåbnes De 8 tiltag fra Ellen Trane Nørby omkring kontrol og læring kan umiddelbart virke fornuftige. Men vi vil se resultater, før vi tror på det. Derfor genåbnes underskriftindsamlingen, så vi over længere tid kan holde øje med linjen fra STPS.
6 kommentarerMundtlige ordinationer og alternative fakta fra STPS Enten benægter Anne-Marie Vangsted åbenlyse fakta, eller også har hun ikke den fornødne klinisk sundhedsfaglige indsigt til at forstå, hvad hun har været vidne til.
4 kommentarer
Jeg vil behandle Vangsted med respekt på døgnvagten I morgen vil jeg vise styrelseschefen den kliniske virkelighed og den ægte patientsikkerhed. Den, som ikke kan nedskrives i cirkulærer på Islands Brygge.
Skriv en kommentarSundhedsministeren og STPS er til fare for patientsikkerheden STPS har frygteligt travlt med at kontrollere, straffe og belære hårdtarbejdende enkeltstående sundhedspersoner, mens man sætter kikkerten for det blinde øje for organisatoriske systemfejl.
14 kommentarerDirektionen kan ikke løbe fra ansvaret i Svendborgsagen I sundhedsvæsenet foretages talløse mundtlige ordinationer, som ifølge domstolene er »ulovlige og groft forsømmelige«. Direktionen er fuldt vidende herom og ansvarlig for det som fænomen.
15 kommentarer
Træd på bremsen: Vi uddanner for mange læger, men for få speciallæger DEBAT: Man kan ikke løse speciallægemanglen ved at proppe flere ind på medicinstudiet. Tværtimod risikerer vi at skabe en generation af læger, der fanges i et system uden veje videre, skriver Yngre Lægers forperson.
Skriv en kommentar
Hvad blev der af frokosten og fællesskabet? DEBAT: Frokosten spiller en afgørende rolle for trivsel og tilhørsforhold på en arbejdsplads. Derfor skal den fælles frokost tilbage på sygehusene. Det er fagligt, omsorgsfuldt og ordentligt for os ansatte i sundhedsvæsenet, skriver overlæge Hanne Madsen.
2 kommentarer
Hospitalerne skal huske den langsigtede værdi af FADL-vagter DEBAT: Der sker reduktioner af FADL-hold, men hvis hospitalerne ikke prioriterer FADL-vagter, søger de medicinstuderende mod andre arbejdspladser, og hospitalerne mister en værdifuld ressource, skriver formand for FADLs vagtbureau.
Skriv en kommentar
Klinikeres ord skal have større vægt ved indkøb af sundhedsteknologi DEBAT: Hvis ikke læger og andre sundhedsprofessionelle har adgang til den bedste teknologi, så taber patienterne - og sundhedsvæsenet, skriver Mads Koch Hansen, direktør i Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Det andet offer i sundhedsvæsenet Når en borger eller patient skades i sundhedsvæsenets varetægt, er sundhedspersonalet et potentielt ‘andet offer’, og der er behov for langt større fokus på det andet offer. Vi skal passe på dem, der passer på os, skriver Inge Kristensen.
Skriv en kommentar