Det bliver sværere for kirurger at operere videre på trods af et forbud, hvis regeringens patientsikkerhedspakke bliver godkendt af Folketinget. Sådan skriver sundhedsminister Astrid Krag (SF) i et skrifteligt svar til Liselott Blixt (DF), som har spurgt til en sag fra Glostrup Hospital, hvor en kirurg gennemførte en planlagt rygoperation, selv om kirurgen havde fået et forbud mod at operere. Selvom patienten efterfølgende døde, blev kirurgen aldrig indberettet til Sundhedsstyrelsen. Sådanne situationer må ikke forekomme, mener regeringen, og en del af den foreslåede...

Kirurg opererede trods forbud – patienten døde En kirurg på Glostrup Hospital gennemførte en planlagt rygoperation, selv om kirurgen havde fået et forbud mod at operere. Patienten mistede syv liter blod og døde dagen efter
Skriv en kommentarDødsfald ændrer operationsforløb Et usædvanligt og uventet dødsfald i forbindelse med en planlagt rygoperation på Glostrup Hospital har nu fået afdelingen til at lave grundlæggende om på forløbet af operationerne
Skriv en kommentarHver anden psykiatriske patient bliver overmedicineret Psykiatriske patienter i Region Hovedstaden bliver massivt overmedicineret, viser redegørelse.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed bekymrer patientorganisationer Mere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritisable forhold. Det er dårligt nyt for patientsikkerheden, mener Kræftens Bekæmpelse og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
VOXPOP: ‘Håb’ giver internationalt genklang på sundhedskonference i Bella Centeret På den internationale sundhedskonference ‘International Forum on Quality and Safety in Healthcare’ i Bella Center er programmet fyldt med taler og workshops om alt fra patientsikkerhed til bæredygtighed. Men hvilke oplæg har gjort størst indtryk på de fremmødte? Det har Dagens Medicin spurgt dem om.
Skriv en kommentar
Ny teknologi rummer både muligheder og udfordringer for patientsikkerheden I en session på ‘International Forum on Quality and Safety in Healthcare’, der afholdes i København, blev der sat fokus på fordele og ulemper ved brug af ny teknologi til at hjælpe et trængt sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
»Det generer mig ikke, hvis jeg har trådt nogle ledelser og STPS over tæerne« Torben Mogensen og Beth Lilja satte i kronikken ‘Vi har fejlet big time’ i Dagens Medicin tilbage i januar spørgsmålstegn ved patientsikkerhedsarbejdet på hospitalerne, som de mener er kørt helt af sporet. Kronikken fik flere førende patientsikkerhedsarbejdere til at reagere. Her svarer de to forhenværende vicehospitalsdirektører på kritikken.
1 kommentar