Metformin plus træning giver ikke bedre blodsukkerkontrol end træning alene
»Mange mennesker med type 2-diabetes får at vide, at de skal træne mere, men alligevel kan størstedelen ikke opretholde blodsukkerkontrollen og må i tillæg tage metformin. Det betyder, at de rent faktisk dobbeltbehandles, men vi ved meget lidt om, hvad det betyder for blodsukkerkontrollen. Giver det en additiv effekt, eller hæmmer de hinanden? Det ville vi med det her studie gerne komme nærmere et svar på,« forklarer ph.d.-studerende ved Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet Nanna Skytt Pilmark.

Metformin plus træning giver ikke bedre blodsukkerkontrol end træning alene Fysisk aktivitet og metformin kan begge meget effektivt nedsætte blodsukkeret og skabe bedre blodsukkerkontrol hos patienter med type 2-diabetes. Men kombinationen af de to behandlinger giver ikke bedre effekt end behandlingerne hver for sig.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind