Medieomtale har indflydelse på brugen af statiner Danske forskere har påvist en klar sammenhæng mellem medieomtale af kolesterolsænkende medicin og det reelle forbrug af præparatet blandt patienter.

Medierne har indflydelse på patienters brug af kolesterolsænkende medicin, statiner. Det viser en dansk undersøgelse, som netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift European Heart Journal, skriver Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i en pressemeddelelse. Undersøgelsen viser, at for hver eneste landsdækkende, negative nyhedshistorie om kolesterolsænkende lægemidler øges sandsynligheden med 9 pct., for at patienter holder op med at tage medicinen inden for de første seks måneder efter ordineret behandling»Vi fandt en sammenhæng mellem negative nyhedshistorier og tidligt ophør af behandlingen med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind