Medicinsk indsats efter ablationsbehandling giver færre indlæggelser

Medicinsk indsats efter ablationsbehandling giver færre indlæggelser Behandling med midlet amiodaron forbedrer ikke ablationsbehandlings succes, men reducerer til gengæld antallet af hospitalsindlæggelser som følge af arytmier, viser det danske AMIO-CAT studie.

Otte ugers behandling med det hjerterytmestabiliserende lægemiddel amiodaron reducerer antallet af hospitalsgenindlæggelser dramatisk, når det giver til patienter med atrieflimren, der har gennemgået en såkaldt radiofrekvensablation. Det viser det danske studie AMIO-CAT, som tirsdag blev præsenteret på ESC-kongressen i Barcelona. Læge og ph.d.-studerende Stine Darkner fra Rigshospitalet har stået i spidsen for studiet, og fremlagde det i dag på talerstolen i Barcelona foran 7.000 kollegaer fra hele verden. Selv om studiet ikke nåede sit primære endepunkt – at vurdere om...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind