Tilbageslag for forebyggelse af reperfusionsskader Overraskende negative resultater af det såkaldte MITOCARE-studie, som har undersøgt muligheden for at reducere hjerteinfarktstørrelsen ved hjælp af et eksperimentelt stof kaldet TRO40303.

Længe nærede forhåbninger om, at et nyt eksperimentelt stof kan hindre såkaldte reperfusionsskader på hjertet efter en blodprop, fik mandag et tilbageslag på ESC-kongressen i Barcelona. Det skete, da den norske professor Dan Atar præsenterede resultaterne af det såkaldte MITOCARE-studie for kongressen.  Studiet har undersøgt muligheden for at kunne bruge et nyt eksperimentelt middel kaldet TRO40303 til at hindre vævsskade på hjertet, når den nedsatte blodgennemstrømning i hjertets kranspulsårer genoprettes. Men resultaterne var skuffende ineffektive, eftersom studiet ingen forskel fandt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind