Blodpropbehandling bør begynde i ambulancen

Blodpropbehandling bør begynde i ambulancen Tidlig behandling med midlet ticagrelor reducerer risikoen for, at der opstår stenttromboser hos patienter med store akutte blodpropper, der har fået indsat stent, viser studie præsenteret på ESC-kongressen.

Kardiologernes mulighed for at forbedre blodgennemstrømningen i forsnævrede kranspulsårer er den samme, uanset om antitrombotisk behandling af blodproppatienten påbegyndes allerede i ambulancen eller først indledes på hjertecentrets katerisationsrum. Det viser resultater fra det såkaldte ATLANTIC-studie, som sent mandag blev præsenteret på ESC-kongressen i Barcelona. Til gengæld tyder data fra studiet på, at tidlig antitrombotisk behandling med midlet ticagrelor har en positiv effekt på muligheden for at hindre, at der opstår tromboser inden i den eller de indsatte stents.  Overlæge Jens...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind