Medicinrådet får nye kategorier for lægemidlers effekt Det skal være slut med at tale om »vigtig merværdi«, mener Medicinrådet, der har lagt sig fast på syv nye kategorier for klinisk merværdi til erstatning for de seks gamle.

Medicinrådet har besluttet at ændre sin kategorisering af klinisk merværdi. Dermed udgår udtryk som »vigtig« og »ikke-dokumenterbar klinisk merværdi«. Til gengæld kan lægemidler nu kategoriseres som havende »moderat klinisk merværdi« eller »merværdi af ukendt størrelse«, ligesom det kan vurderes, at »samlet værdi ikke [kan] kategoriseres«. Det fremgår af Medicinrådets reviderede metodehåndbog, der træder i kraft 1. januar. »Vi ændrer kategoriseringen, fordi den nuværende ikke er præcis nok, og fordi der har været uklarhed om betydningen af enkelte kategorier,« siger Jørgen Schøler...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind