Inden for astma og allergi vil der over en længere årrække komme forbedringer af den medicinske behandling, vurderer Peter Plaschke, overlæge på allergiambulatoriet på Gentofte Hospital og formand for Dansk Selskab for Allergologi. Op til ca. 20 pct. af befolkningen har høfeber eller allergisk helårssnue, og i de tilfælde, hvor næsespray og antihistamintabletter har utilstrækkelig effekt eller bivirkninger, bliver patienterne behandlet med såkaldt immunterapi, dvs. allergivaccination. »For et par år siden kom den første allergivaccinationsbehandling med piller i stedet for...

Populært græsprotein er mindre allergent end soya og græspollen Forarbejdningsmåde og høsttidspunkt kan have betydning for risikoen for allergiske reaktioner ved at indtage græsprotein, der er populært som klimavenligt alternativ til animalsk protein, viser dansk undersøgelse præsenteret på EAACI.
Skriv en kommentarNy database skal forbedre og ensarte behandlingen af astma En ny RKKP-database for astma skal sikre, at behandlingen af astma forbedres og ensartes på tværs af landet. Det er en god start, men vi er først helt i mål, når almen praksis kommer med, fastslår den faglige leder af RKKP.
Skriv en kommentarGodt nyt — men kun til marginalområder Der er både revolutionerende nyheder og larmende tavshed på udviklingen af den medicinske behandling af astma og allergi.
Skriv en kommentar
På sporet af sjælden teallergi Arbejds- og miljømedicinere og lungemedicinere på Odense Universitetshospital samarbejder om at finde frem til de yderst sjældne årsager til astma.
Skriv en kommentarAllergikere får plastre og tabletter, mens astmatikere får KOL-medicin Fremtiden for allergipatienter er smeltetabletter og plastre til især børn, mens astmatikere i stigende grad får gavn af KOL-medicin, siger flere eksperter.
Skriv en kommentar
Ny astmarapport: Diagnostikken er i top, men ulighed præger behandlingen Den nye årsrapport fra Dansk register for Astma viser målopfyldelse på de fleste indikatorer. Rapporten peger dog også på, at ulighed i sundhed spiller ind på mulighederne for at kunne følge den anbefalede behandling.
Skriv en kommentar
Forskere vil forhindre astmaudvikling ved at give mors tarmmikrobiom til nyfødte Danske forskere skal lave et banebrydende forsøg, hvor de vil reducere risikoen for, at børn født ved kejsersnit udvikler astma. Det vil de gøre ved at give nyfødte børn lidt af mors tarmmikrobiom.
1 kommentar
Allergen immunterapi virker også på den genetiske risiko for allergisk astma Gennemgang af data fra et tidligere stort klinisk studie med allergen immunterapi viser, at immunterapien også virker på den genetiske disposition for allergisk astma. Klinisk betyder det, at folk med forøget risiko for astma og allergi over for husstøvmider kan have stor gavn af denne form for behandling, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk forsker: Nyt om allergen immunterapi og tarmmikrobiomets rolle ved allergi var højdepunkterne på EAACI Dagens Medicin har sat læge og forsker Christian Wøhlk fra Lungemedicinsk Forskningsenhed ved Bispebjerg Hospital i stævne til en snak om, hvad der var de mest interessante nyheder på den netop overståede kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology.
Skriv en kommentar
Allergen immunterapi normaliserer det antivirale immunforsvar i lungerne Nyt dansk studie viser, at epitelcellerne i luftvejene hos personer med allergisk astma bliver bedre til at udskille antivirale immunstoffer efter allergen immunterapi. Kan vi tidligt forbedre immunforsvaret med allergen immunterapi, kan vi måske også modvirke sygdomsforværring ved allergisk astma eller allergi over tid, siger forsker.
Skriv en kommentarAmerikansk forskning: Allergiramte med astma er mere genetisk disponeret for inflammation i luftvejene Gennemgående analyse af luftvejene hos personer med allergi med eller uden astma viser, at cellerne i luftvejene hos personer med astma har et højere udtryk af gener, der fremmer inflammation. Også på det molekylære niveau og på celleniveau er der forskelle.
Skriv en kommentar