Mangel på radiologer udskyder 120.000 screeninger for brystkræft Stort antal kvinder i Region Hovedstaden får udskudt indkaldelse til mammografiscreening. Flere hundrede kvinder med brystkræft risikerer at få en forsinket diagnose, mener Kræftens Bekæmpelse.

Akut mangel på mammaradiologer tvinger nu Region Hovedstaden til at nedprioritere screeningsprogrammet for brystkræft og fokusere på de kvinder, som har egentlige symptomer på brystkræft. Kvinderne vil dermed i stedet blive henvist til klinisk mammografi uden om det nationale screeningsprogram, skriver Berlingske. Region Hovedstaden oplyser til avisen, at konsekvensen vil være, at op mod 110.000-120.000 kvinder, der skulle have været indkaldt i august, september og oktober, efter alt at dømme vil blive ramt af forsinkelse. I et notat, som Berlingske...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind