Ny debatbog. Johan Lose & Gunnar Lose: ‘Det forrykte sygehusvæsen: Om målene, midlerne og magten, der forrykkede sig’, 182 sider, FADL’s Forlag, udkom 28. april.

Mange midler, men uklare mål har skabt et forrykt sundhedsvæsen ANMELDELSE Endnu en debatbog af en ældre læge med endnu et kritisk blik på det danske sygehusvæsen. Denne gang forfattet af pensioneret overlæge Gunnar Lose sammen med en yngre filosof. Den sidstes medvirken kan visse steder tydeligt læses, og det giver læseren god inspiration til nye overvejelser.

‘Det forrykte sygehusvæsen: Om målene, midlerne og magten, der forrykkede sig’ tager sit udgangspunkt i slut-1960’erne, hvor de første såkaldte perspektivplaner blev fremlagt. De planer blev ifølge forfatterne starten på en ny magtfordeling, hvor der indtræder et skift fra overlægestyrede afdelinger til en stigende grad af styring af politiske magthensyn og økonomi. Denne udvikling har ført til, at kernen i et sygehus – den kliniske afdeling – har udviklet sig til en form for kampplads for forskellige faggrupper, især læger...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement