Liselott Blixt
Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, inviterede før valget Dagens Medicin med på Sct. Hans for vise, hvordan et sundhedsvæsen – skabt i hendes billede – skal tage sig ud.Foto: Joachim Rode

Liselott Blixt fortsætter som DF’s sundhedsordfører Hvis jeg bliver genvalgt, fortsætter jeg som sundhedsfordører, og vil fortsætte med sager, som læger ikke kan lide, siger Liselott Blixt.

Selvom Dansk Folkepartis mangeårige sundhedsordfører og formand for Folketinges Sundhedsudvalg, Liselott Blixt, før valget åbnede for at stoppe med sundhedspolitik, bliver det sansynligvis ved snakken.

Efter Dansk Folkepartis markante vælgerlussing ved onsdagens folketingsvalg, hvor partiet går fra 37 mandater til 16 mandater – 21 færre – ser virkeligheden nu helt anderledes ud, siger Liselott Blixt.

Endnu ved hun ikke, om hun overhovedet er genvalgt i  Sjællands Storkreds, hvor Dansk Folkeparti går fra syv til tre mandater. Det ved hun i løbet af torsdag eftermiddag.

»Men hvis jeg bliver genvalgt, fortsætter jeg som sundhedsordfører. Det giver ikke nogen mening, når vi er gået så meget tilbage at sætte en ny person på den vigtige post. Så folk må slås med mig endnu fire år,« siger Liselott Blixt til Dagens Medicin.

Hun havde regnet med, at Dansk Folkeparti ville gå tilbage, men ikke så meget som det endelige resultat viste: Fra 21,1 pct af stemmerne i 2015 til 8,7 pct. af stemmerne i går – et minus på 12,4 pct.

»Vi er blevet ramt af de to partier Stram Kurs og Nye Borgerlige på den ene side og Socialdemokraterne på den anden side. Vi har tydeligvis ikke været gode nok til at fortælle, at vi har leveret på en lang række område på bl.a. sundhedsområdet med flere penge til psykiatri og penge til sygdomme som sklerose og epilepsi, som i mange år ikke har fået penge og ikke mindst vores store fokus på psykiatrien,« siger Liselott Blixt og fortsætter:

»Så hvis jeg bliver genvalgt, vil jeg fortsætte med at hjælpe bl.a. patienter med stofskiftesygdomme eller patienter med funktionelle lidelser: Kort sagt alle de områder, som lægerne er sure på mig over.«

LÆS OGSÅ: »Man kæmper jeres sag, og så får man lort i hovedet«

LÆS OGSÅ: Enige læger: Politikerne opdrager danskerne til at se bort fra videnskaben

LÆS OGSÅ: »Jeg ville ønske, at vi kunne tilbyde det samme til alle de hårdest ramte patienter i psykiatrien«

Kommentarer

  1. “There are some people that if they don’t know, you can’t tell ’em.” (Louis Armstrong)

    Intet set. Intet hørt. Intet lært .. og intet forstået …. desuagtet vælgernes vink med en vognstang!! ..
    At det kunne tænkes at de – vælgerne – måtte være uenige og faktisk ikke ønsker dét, hun og hendes partifæller står for, falder dem end ikke ind!! ….

    Ufatteligt ….

    Motorcyklerne havde da været bedre tjent ..

Skriv kommentar