Foto: Palle Peter Skov

Ledende overlæge om coronavirussen: Det er stilhed før stormen Alt er stadig normalt på organkirurgisk afdeling på Kolding Sygehus, men det kan hurtigt ændre sig, siger ledende overlæge.

Morgenkonferencerne bliver stadig afholdt som vanligt rundt om det lange mødebord på organkirurgisk afdeling på Kolding Sygehus. Der er ingen læger i karantæne, ingen læger er smittede, så på den måde ligner hverdagen sig selv, siger ledende overlæge på afdelingen Thomas Cotzand.

»Indtil videre er alt som det plejer. Og det er overraskende, hvor meget vi og alle andre danskere snakker om corona-virussen, for lige nu kan vi ikke mærke noget. Men jeg ved godt, at det meget hurtigt kan ændre sig, så derfor har vi planerne klar i skuffen. Om få dage kan jeg risikere at få svært ved at få enderne til at hænge sammen, så på den måde er det stilhed før stormen‚« siger Thomas Cotzand.

Planen er, at hvis en vis mængde læger ud af afdelingens 43 ansatte læger enten bliver smittede eller sat i karantæne, vil Thomas Cotzand skalere driften derefter.

»Det er klart, at ikke alle vores patienter er lige syge, og det må vi tage højde for, når og hvis situationen bliver slem. Vi følger, ligesom alle andre, Sundhedsstyrelsens udmeldinger tæt, og forholder os til det. Hvis de melder ud, at vi skal ændre på, hvilke patienter vi skal prioritere at se, så er vi klar til det.«

Begræns coronasmitten: Stå op på morgenmøderne

Desuden har afdelingen en tilpas stor mængde masker, kitler og lignende liggende på lager.

»Vi holder stadig morgenkonferencer og opererer stadig patienter med alt fra galdesten til hæmorider, men det kan se meget anderledes ud om få dage, det er bl.a. derfor vi holder så tæt øje med Sundhedsstyrelsens udmeldinger.«

Sundhedsstyrelsen advarer: Corona vil betyde lavere faglig standard

Skriv kommentar