Læger manipulerer med journaler for at beskytte patienter

Læger manipulerer med journaler for at beskytte patienter Læger aflyser undersøgelser og censurerer i henvisninger for at undgå, at patienter, som bliver screenet for arvelig sygdom, bliver afvist af forsikringsselskaberne. Der er behov for mere klar lovgivning, siger lægerne og forsikringsselskaberne.

En uklar lovgivning om forsikringsselskabernes ret til at spørge ind til fremtidige sygdomsrisici skaber så stor forvirring, at lægerne i dagligdagen gør store krumspring for at beskytte deres patienter. Frygten for, at deres patienter havner på forsikringsselskabernes sorte liste, får læger til at aflyse planlagte undersøgelser og censurere i epikriser og henvisninger. Dilemmaet er specielt stort på de hospitalsafdelinger, der beskæftiger sig med arvelige sygdomme. På Rigshospitalets enhed for arvelige hjertesygdomme, REAH, sender lægerne flere gange om måneden slægtninge til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind