Det handler ikke om, hvor mange bivirkninger der bliver indberettet, men om kvaliteten af dem, lyder meldingen fra industrien ovenpå Lægemiddelstyrelsens nye kampagne, der skal få flere til at indberette bivirkninger ved medicin og medicinsk udstyr. Derfor beder Lægemiddelindustriforeningen nu om flere detaljer i indberetningerne, f.eks. information om hvornår bivirkningen er opstået, så de får en bedre mulighed for at vurdere lægemidlernes sikkerhed og opdatere produktinformationen på præparaterne. I øjeblikket er der for meget fokus på at øge antallet af...

Hvem skal vinde Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2025? For fjerde år i træk hylder Lægemiddelindustriforeningen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger, og der er nu åbent for at indsende nomineringer til de fire priser.
Skriv en kommentar
Styrelse modtager 60 ansøgninger om dispensation for lov om pligtlagre af kritisk medicin Der er indtil videre 13 virksomheder, som har ansøgt om at få dispensation for hele eller dele af et nyt lagerkrav for ‘kritisk medicin’, oplyser Lægemiddelstyrelsen. Lægemiddelindustriforeningen er spændt på udfaldet af ansøgningerne.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Medicinalproducenter skal snart være med til at betale for at rense spildevand En ny aftale mellem EU-Parlamentet og EU-Rådet skal give renere vand i EU. Aftalen medfører, at medicinalproducenter skal være med til at betale for oprensningen. Lif bakker op om et producentansvar, men er skeptisk overfor, at det kun er to industrier, som skal være med til at betale.
Skriv en kommentar
Analyse: Der er stigning i kliniske forsøg i Danmark Der er sket en stigning i antallet af igangværende kliniske forsøg i Danmark. Det viser en ny analyse, som Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Dansk Biotek står bag. I 2022 var der registreret 410 igangværende kliniske forsøg i Danmark.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed bekymrer patientorganisationer Mere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritisable forhold. Det er dårligt nyt for patientsikkerheden, mener Kræftens Bekæmpelse og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
VOXPOP: ‘Håb’ giver internationalt genklang på sundhedskonference i Bella Centeret På den internationale sundhedskonference ‘International Forum on Quality and Safety in Healthcare’ i Bella Center er programmet fyldt med taler og workshops om alt fra patientsikkerhed til bæredygtighed. Men hvilke oplæg har gjort størst indtryk på de fremmødte? Det har Dagens Medicin spurgt dem om.
Skriv en kommentar
Ny teknologi rummer både muligheder og udfordringer for patientsikkerheden I en session på ‘International Forum on Quality and Safety in Healthcare’, der afholdes i København, blev der sat fokus på fordele og ulemper ved brug af ny teknologi til at hjælpe et trængt sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar