Lægeforeningen og styrelsesdirektør krydser klinger om regeringsudspil
Foto: STPS/Lægeforeningen

Lægeforeningen og styrelsesdirektør krydser klinger om regeringsudspil Et forslag i regeringens udspil til en sundhedsreform om sygeplejerskers selvstændige virksomhed møder skarp kritik fra Lægeforeningen. Til gengæld bakker Styrelsen for Patientsikkerhed op om forslaget. Vi har bedt de to parter uddybe deres synspunkter.

I sit udspil til en sundhedsreform fra midten af marts foreslår regeringen et selvstændigt virksomhedsområde til sygeplejersker. Regeringens forslag om et selvstændigt virksomhedsområde er et vildspor og vil føre til uklar ansvarsfordeling og tidsspilde Camilla Noelle Rathcke, formand, Lægeforeningen I udspillet hedder det, at ’sygeplejerskernes selvstændige virksomhedsområde skal gælde bl.a. opgaver som at tage blodprøver, udføre visse vaccinationer, give væske i drop og sy mindre sår sammen.’ Mens forslaget møder stor modstand fra Lægeforeningen og formand Camilla Noelle Rathcke, bakker...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind