Lægefaglige selskaber i brev til politikerne: Danmark svigter syge børn uden opholdstilladelse I et brev til politikerne skriver flere sundhedsfaglige selskaber, at børn og gravide uden opholdstilladelse ikke får den sundhedshjælp, de har brug for - det har alvorlige konsekvenser. Ministeren bliver nu hevet ind i sagen.

Alle børn og gravide skal have lige adgang til sundhed i Danmark, uanset om patienten er dansk statsborger eller asylansøger. Men sådan er det ikke, og det er et brud på Børnekonventionen og FN’s menneskeretskonvention. Det skriver en lang række sundhedsfaglige selskaber i et brev til Sundheds- og Ældreudvalget i Folketinget, hvor de udtrykker deres bekymring og ønsker en lovændring. »Vi har flere eksempler på, at det kan få alvorlige konsekvenser både for den gravide og det ufødte barn, samt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind