Læge Andreas Pihl modtager Life Science pris 
Andreas Pihl kan slet ikke lade være med at samtænke sundhed og teknologi, og han udbreder sin forskning og viden i bøger, debatindlæg og foredrag, som inspirerer mange danskere. Derfor er han årets modtager af Inspire Them Young prisen.Foto: Claus Boesen

Læge Andreas Pihl modtager Life Science pris  Andreas Pihl er dette års modtager af Inspire Them Young prisen, som har til formål at skabe interesse for Life Science blandt unge talenter. 

Han modtager prisen for sit arbejde med at udvikle og udbrede kendskabet til digitale  sundhedsløsninger blandt borgere, læger og beslutningstagere. Det skriver Albright Partners i en pressemeddelelse. 

Andreas Pihl er beæret over at modtage prisen og glæder. Han glæder sig over at kunne være med til at skabe opmærksomhed omkring hans alternative karrierevej. 

»Jeg er meget beæret. Jeg synes selv, at der mangler opmærksomhed blandt medicinstuderende og læger om, at der er andre karriereveje end den traditionelle, hvor man ender som speciallæge. Jeg oplever, at jeg kan hjælpe endnu flere patienter i mit nuværende arbejde, hvor jeg bl.a arbejder med digitale løsninger til forskellige patientgrupper, end jeg kunne, hvis jeg kun arbejdede som læge,« siger Andreas Pihl. 

Kombinerer teknologi og lægekundskab

Den prismodtagende læge, der til daglig arbejder som Medical and Scientific Affairs Lead i Roche Diagnostics, har allerede været med til at udvikle en række forskellige digitale sundhedsløsninger, der har lettet danskernes hverdag. 

Han har blandt andet udviklet ’huskbarnet.dk’, som hjælper forældre med at huske at bestille tid til vacciner af deres børn. Og senest var han under coronapandemien en af initiativtagerne til facebooksiden ’Spørg en læge om coronavirus’. 

Det er for tiltag som disse, hvor han kombinerer sin lægefaglighed med teknologien, at Andreas Pihl modtager Inspire Them Young prisen. 

»Andreas Pihl er et lysende eksempel på, at man ved at forene sin viden og praktiske arbejde som læge med teknologi kan frembringe løsninger til gavn for mange,« siger Elisabeth Gammelgaard Ludvig, der er Chairwoman for Inspire Them Young Initiativet. 

Inspire Them Young prisen er indstiftet af Albright Partners A/S, der er en af de største Life Science-fokuserede rekrutteringsvirksomheder i Norden.

Andreas Pihl får fik prisen torsdag den 25. november på Synapse Life Science Career Fair 2021. Han har valgt at donere det medfølgende beløb på 10.000 kr. til Danner for deres store arbejde med udsatte og voldsramte kvinder og børn.

Læs også: Teknologiens indtog i almen praksis – start med denne debatbog 

 

Skriv kommentar