Kulhydratfattig kost øger dødeligheden

Midaldrende kvinder, der spiser en kost rig på proteiner og med få kulhydrater, risikerer at dø før tiden. Det viser en svensk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Journal of Internal Medicine. Undersøgelsen er lavet på baggrund af Atkinsdiæten og andre populære slankeprogrammer. 42.000 kvinder i 30-49 års alderen blev fulgt over en periode på 12 år. Kvinderne besvarede et detaljeret spørgeskema om deres madvaner, og ud fra svarene beregnede forskerne, hvor stor en andel af kalorieindtaget, som kom fra henholdsvis kulhydrater...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement