Charlotte Kongsted og Susanne Hov er to af de sundhedsvejledere fra Sundhedscentret i Sønderborg Kommune, der er rykket ind på Sygehus Sønderjylland for at kunne hjælpe borgerne, lige når de er mest motiverede for kommunale tilbud.

Kommunal forebyggelsesenhed på Sygehus Sønderjylland hjælper borgere på rette tidspunkt En ny kommunal forebyggelsesenhed på Sygehus Sønderjylland skal smidiggøre forløb på tværs af sektorgrænser. Corona sætter lige nu en stopper for spontane henvendelser, og derfor har de tværsektorielle relationer været i fokus i enhedens første måneder.

Sygehus Sønderjylland i Sønderborg fik i januar en ny beboer. Her rykkede Sønderborg Kommune ind med en forebyggelsesenhed i et lokale midt i forhallen. Målet for enheden er at bygge bro mellem de to sektorer ved at tilbyde borgerne et kommunalt forløb efter sygehusopholdet. Kommunale sundhedsvejledere står klar til at vejlede og tilmelde borgere til de rette hold. Coronavirus har dog udfordret enhedens start voldsomt, hvilket har betydet, at enheden har ændret opstartens fokus en smule, forklarer Christina Bakke, leder...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement