»Som LVS-formand var mødet med medierne i starten lidt grænseoverskridende. Journalister ringer ofte og beder mig om en holdning på stedet, selvom jeg ikke har nået at tænke mig om. Er det okay, at jeg skyder fra hoften her? Jeg har vænnet mig til det og er nok blevet lidt mere teflonbelagt.«Foto: Joachim Rode

»Jeg er stolt af det, jeg har opnået i min karriere« Som 37-årig troede Susanne Axelsen, at hun skulle dø af kræft. Mere end to årtier senere forsøger hun stadig at nå det hele på den halve tid. Det er en drivkraft, der har været med til at gøre den 60-årige urogynækolog til en af sundheds­væsenets markante skikkelser, men som også til tider har gjort det svært at sige stop og selv ‘vælge klogt’.

Da Susanne Axelsen tilbage i 2020 blev tilbudt formandsposten i Lægevidenskabelige Selskaber, havde hun ikke brug for særlig meget betænkningstid. Tilbuddet, som den daværende formand i LVS, Henrik Ullum, bragte på banen, kunne han roligt pakke væk igen. Og sådan lød svaret fra Susanne Axelsen de første mange gange, fortæller hun. »Jeg har aldrig haft en ambition om at blive formand for LVS. De tidligere formænd har alle været mandlige professorer med forskningstunge baggrunde, og selvom jeg har skrevet en...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement