Indvandrermedicinsk overlæge ønsker problemskadestuer til de svære patienter

Indvandrermedicinsk overlæge ønsker problemskadestuer til de svære patienter På indvandrermedicinsk klinik i Odense tager overlæge og professor Morten Sodemann og hans personale sig ofte af problemstillinger, der ikke normalt forbindes med sygepleje- eller lægefaglige opgaver.

Hvor får jeg et nyt gebis? Hvad står der i brevet fra kommunen? Kan man dø af kodimagnyl? Hvor ligger den afdeling, jeg skal opereres på? Spørgsmålene er mange, når patienterne henvises til indvandrermedicinsk klinik i Odense, der er placeret ved Odense Universitetshospital. Her arbejder personalet primært med at udrede uafklarede sygdomssymptomer for etniske minoritetspatienter. Patienterne hører til de allersvageste ti procent af den samlede patientgruppe i Danmark. I mange tilfælde lider de af svære krigstraumer, der medfører, at de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind