»Inden for kolorektalkræft har vi stået lidt på perronen, mens alle andre er hoppet ombord på toget med immunterapi. Nu ser det dog ud til, at vi også snart kan behandle nogle af vores patienter med et immunterapimiddel, der samtidig kommer med få bivirkninger,« siger Laurids Poulsen, klinisk lektor ved onkologisk afdeling ved Aalborg Universitetshospital..

Immunterapi på vej til patienter med særlig tarmkræft-mutation Patienter med kolorektalkræft og dMMR-mutation kan måske snart få adgang til immunterapibehandling efter positive resultater i fase 3-forsøg med pembrolizumab. Glædeligt, også fordi der er relativt få bivirkninger, siger dansk onkolog.

Cirka fem til 10 pct. af alle patienter med kolorektalkræft har den såkaldte dMMR-mutation, og netop den gruppe af patienter kan muligvis snart se frem til at få immunterapi som en af behandlingsmulighederne. Det sker med offentliggørelsen af resultaterne af et fase 3-studie med immunterapien pembrolizumab. Resultaterne viser, at patienternes progressionsfrie overlevelse blev fordoblet ved behandling med pembrolizumab i forhold til behandling med kemoterapi. Forskningen er offentliggjort på en virtuel præsentation fra ASCO 2020 (American Society of Clinical Oncology’s årlige...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement