Et canadisk forskerhold ved Sunnybrock Health Science Centre har som det første i verden skubbet sig vej gennem hjernebarrieren og sendt kemo direkte ind til det kræftsyge område. Det skete ifølge bbc.com ved hjælp af små gasfyldte glasbeholdere, der blev sprøjtet ind i blodstrømmen, og som efterfølgende blev vrikket ind gennem hjernebarrieren ved hjælp af ultralyd. Hvor lægemidler hidtil har spillet fallit i forsøget på at trænge ind gennem hjernebarrieren, åbner den nye teknik en helt ny mulighed for at kunne behandle...
Medicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Musik giver adspredelse i kemobehandlingen Et ph.d-projekt undersøger, om skræddersyede musikoplevelser kan mindske bivirkninger og få patienterne til at slappe mere af under kemoterapi.
Skriv en kommentar
Kemobehandling på hjemmebane giver patienterne frihed Et projekt på Rigshospitalet gør det muligt for patienter med leukæmi at få kemobehandling i hjemmet via en programmerbar pumpe. Patienterne føler sig mere frie og mindre sygeliggjorte.
Skriv en kommentar
Læger er nødt til at behandle med kemo, som de ved ikke hjælper Forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag undersøgelse af flere end 1.100 patienter med DLBCL. De kan nu med stor sikkerhed finde de centroblast-patienter, der formodentlig vil være resistente over for behandling med doxorubicin.
Skriv en kommentarAlene kræftdiagnosen kan give brystkræftpatienter kemo-hjerne Forskningsprojekt fra Rigshospitalet viser, at man ved screening på diagnosetidspunktet kan udpege særligt sårbare brystkræftpatienter, som har behov for ekstra psykologisk støtte.
Skriv en kommentar
De sidste kræftceller druknes i kemo Aarhus Universitetshospital har taget en ny metode i brug, hvor patienter med tarmkræft får skyllet bughulen med opvarmet kemovæske, efter at de kræftramte organer er fjernet. Det og har hævet patienternes femårs-overlevelse fra nul til knap 40 pct.
Skriv en kommentarNICE overvejer Tamoxifen som forebyggende behandling Britisk forslag om at tilbyde udvalgte grupper af risikopatienter forebyggende behandling med Tamoxifen er sendt i høring
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar