Læger er nødt til at behandle med kemo, som de ved ikke hjælper Forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag undersøgelse af flere end 1.100 patienter med DLBCL. De kan nu med stor sikkerhed finde de centroblast-patienter, der formodentlig vil være resistente over for behandling med doxorubicin.

Alligevel er de nødt til at behandle disse patienter med doxorubicin. En forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital har efter et langvarigt forskningsarbejde udviklet et nyt system til at klassificere patienter med såkaldt diffus storcellet B-celle lymfom (DLBCL). Resultaterne er netop offentliggjort i Journal of Clinical Oncology og kan på sigt åbne op for målrettet behandling af sygdommen. Forskergruppen har udviklet det såkaldte B-celle-associeret gen signaturer (BAGS) klassifikationssystem ud fra den hypotese, at systemet kan give ny biologisk indsigt i sygdommen og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind