Regionshospitalet Holstebro har fået udnævnt en universitetsklinik for hånd-, hofte- og knækirurgi. Udnævnelsen er den femte af sin art, siden Herning fik landets første universitetsklinik tilbage i 2012, og den cementerer ifølge Region Midtjylland tanken om, at kvalitetsforskning både kan høre hjemme på universitet, universitetshospital og på regionshospitaler. Sundhedsdekan på Aarhus Universitet Allan Flyvbjerg pointerer, at udnævnelsen til universitetsklinik er et kvalitetsstempel, der er resultatet af en omfattende ansøgningsproces hos Region Midtjylland, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. »Vi sender et...
Diagnostisk Center i Silkeborg udnævnt til universitetsklinik Diagnostisk Center i Silkeborg skal samarbejde med Aarhus Universitet om at udvikle nye former for sammenhængende, hurtige og strømlinede patientforløb.
Skriv en kommentar
Niels Jessen modtager stor pris Klinisk professor og forskningschef fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus, Niels Jessen, har modtaget Bagger-Sørensen Prisen 2024 samt 1.000.000 kr. for sin banebrydende forskning indenfor type-2 diabetes.
Skriv en kommentar
Hospitalsenhed Midt fusionerer tre afdelinger En spareplan har ført til fusionering af tre afdelinger på Hospitalsenhed Midt, hvor medicinske sengepladser rykker fra Silkeborg til Viborg.
Skriv en kommentar
Simpelt tiltag kan hæve deltagelsen i screeningprogrammer Ny forskning viser, at flere kvinder deltager i screeningsprogrammerne for tarm- og livmoderhalskræft, når de bliver tilbudt et tjek af deres screeninghistorik i forbindelse med screening for brystkræft.
Skriv en kommentar
Ny universitetsklinik på Regionshospitalet Gødstrup Efter mange års stigende forskningsaktivitet på afsnittet for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup bliver klinikken fra 1. juli 2024 udnævnt til at være universitetsklinik.
Skriv en kommentar
Ny professor vil forbedre diagnostik og behandling af livmoderhalskræft Overlæge Anne Hammer fra Institut for Klinisk Medicin og Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup er ny klinisk professor pr. 1. juli 2024.
Skriv en kommentar
Muligt at halvere brugen af binyrebarkhormon til patienter med minimal change sygdom Dansk studie viser, at det er muligt at undlade halvdelen af dosis binyrebarkhormon til patienter med minimal change sygdom, hvis man i stedet giver patienterne D-vitamin. Vi håber, at det kan blive praksisændrende på området, siger forsker.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Hver tredje Ozempic-bruger har ikke diabetes En undersøgelse fra Aarhus Universitet og Syddansk Universitet viser, at hver tredje dansker, der startede på diabetes-medicinen Ozempic i 2022, ikke havde diabetes.
Skriv en kommentar
Millionstøtte til forskningsprojekt, der skal sikre etisk og effektiv rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale Hvordan skal sundhedsvæsenet håndtere en arbejdsstyrke med udenlandske medarbejdere uden at tabe dem på gulvet? Det skal forskere og praktikere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse og Copenhagen Capacity undersøge i et nyt projekt støttet af Carlsbergfondet.
1 kommentar
Nyt studie kortlægger for første gang en gruppe sjældne genetiske sygdomme Et nyt studie fra Aarhus Universitet har for første gang skabt et overblik over sygdomme under begrebet ektodermal dysplasi i Danmark. Studiet viser, at der er færre patienter med ektodermal dysplasi end tidligere antaget.
Skriv en kommentar