Målet er at forebygge unødvendige genindlæggelser. Ordningen med opfølgende hjemmebesøg til patienter over 78 år sker i et tæt samarbejde mellem hospitalet i Randers og kommunerne Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs samt de praktiserende læger. »Vi tror på, at det styrkede samarbejde vil skabe et bedre forløb efter udskrivelse fra hospitalet for de mange ofte sårbare ældre patienter,« siger specialkonsulent i kommunalt samarbejde Hanne Mark fra Regionshospitalet Randers i en pressemeddelelse. Inden patienten udskrives, vurderer hospitalet, om patienten opfylder kravene...
Stressede kvinder får oftere demens Kvinder, som udsættes for psykisk stress som midaldrende, har 60 pct. større risiko end deres medsøstre for at udvikle Alzheimers sygdom.
Skriv en kommentarHalvdelen af kvinder lider af søvnapnø Og 31 pct. af ældre, overvægtige kvinder lider af søvnapnø i svær grad, viser svensk studie, der gør op med lidelsen som en mandesygdom. Dansk forsker mener, at det svenske studie skyder for højt
Skriv en kommentarFlere geriatere ansættes i ortopædkirurgien Efter succes med ortogeriatri på Bispebjerg Hospital vil Hovedstaden ansætte flere geriatere på ortopædkirurgiske afdelinger. Men beslutningen møder modstand blandt geriatere, der er nervøse for den faglige sparring
Skriv en kommentarMTV skaber forvirring på faldklinikker En medicinsk teknologivurdering om undersøgelse og behandling af ældre, der er faldet, skaber tvivl om faldklinikkernes arbejde. Konklusionen er misvisende, lyder kritikken fra Dansk Selskab for Geriatri
Skriv en kommentar
I en lænestol på hospitalet I Tværsektoriel Udredningsenhed på Bispebjerg Hospital er patienterne i kommunens varetægt, mens de undersøges og behandles af hospitalets speciallæger.
Skriv en kommentarPlejehjem får faste læger i nyt forsøg I et nyt forsøg får plejehjem hver uge besøg af den samme læge, som tilbringer nogle timer med både at se beboerne og øge de ansattes sundhedsfaglige viden.
Skriv en kommentar
Sammenhold og samarbejde i fokus på operationsstuen: Randers er verdens første med nyt tiltag Verdens første simulationsworkshop i operationsteams med fokus på samarbejde foregår på Regionshospitalet Randers. Den skal forbedre arbejdsmiljøet og den indbyrdes forståelse, de forskellige fagligheder imellem, for i sidste ende at give bedre resultater for patienterne.
Skriv en kommentar
Ambulante forløb er en succes hos indlæggelsestruede borgere Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers har succes med et nyt hurtigt ambulant forløb for indlæggelsestruede borgere. De ambulante forløb øger både tryghed og tilfredshed blandt de berørte patienter og giver plads til flere patienter i fremtiden.
Skriv en kommentar
Simpelt tiltag kan hæve deltagelsen i screeningprogrammer Ny forskning viser, at flere kvinder deltager i screeningsprogrammerne for tarm- og livmoderhalskræft, når de bliver tilbudt et tjek af deres screeninghistorik i forbindelse med screening for brystkræft.
Skriv en kommentar
Uddannelsespris går til kirurgisk afdeling i Randers Hvert år uddeler Sundhedsstyrelsen en pris for bedste uddannelsesafdeling, og årets modtager er Kirurgisk Fællesafdeling på Regionshospitalet Randers.
Skriv en kommentar
Overlæge udnævnes til adjungeret professor: Skal styrke forskning i screening for livmoderhalskræft Lone Kjeld Petersen udnævnes til adjungeret professor ved Universitetsklinik for Kræftscreening på Regionshospitalet Randers.
Skriv en kommentar