Har du spurgt, hvor din patient helst vil dø?
Ove Gaardboe er læge og chefkonsulent i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.Foto: privat

Har du spurgt, hvor din patient helst vil dø? De fleste vil helst dø hjemme, og læger skal hjælpe med, at det kan ske ved, at samtalen om døden bliver en rutine, siger læge og chefkonsulent i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Ove Gaardboe. Han undrer sig over, store regionale forskelle for dødssteder, og mener, at praktiserende læger har et stort ansvar for at tage samtalen.

Hvor vil du helst dø? Måske på plejehjem når du er blevet gammel. Eller i sygehussengen tæt på specialisternes fagkyndige behandling. Måske har du som læge taget stilling til det, men har du stillet din patient samme spørgsmål? Læge og chefkonsulent i Dansk Selskab for Patientsikkerhed Ove Gaardboe mener, at det er vigtigt, at læger både selv tager stilling til, hvordan man gerne vil herfra, når den tid kommer, og at man spørger patienterne. Selv har han talt med sine...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind