Grænsen for at overleve hjertestop rykker sig
Foto: privat

Grænsen for at overleve hjertestop rykker sig Danskerne har fået langt bedre chance for at overleve langvarigt hjertestop på grund af øget brug af førstehjælp på skadestedet og en ny standard for behandling på de fire hjertecentre. Et kommende landsdækkende register skal optimere behandlingen yderligere, så endnu flere patienter, der tidligere blev opgivet, kan reddes.

180 minutter. Så længe overlevede en dansker at have hjertestop, og vel at mærke kom patienten tilbage til livet ’med hovedet intakt’, som Jacob Eifer Møller, overlæge og professor på kardiologisk afdeling på Odense Universitetshospital, formulerer det. De 180 minutter er det længste hjertestop, Jacob Eifer Møller har hørt om, hvor patienten klarede sig, siden Skejby Sygehus i 2011 som det første hospital i Danmark indførte en ny standard for behandlingen af langvarigt hjertestop. En arbejdsmetode som siden er implementeret...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind