Frugt og grøntsager har kun lille effekt på kræftrisiko Stor europæisk undersøgelse afviser, at det daglige indkøb hos grønthandleren kan mindske risikoen for at gå kræft.

Et højt indtag af frugt og grønt tilsyneladende mindsker risikoen for at få kræft en smule, men effekten er ganske lille. Det viser en ny, stor europæisk undersøgelse, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of the National Cancer Institute. Forskere har fulgt 478.478 europæere gennem næsten ni år. 30.604 af personerne i undersøgelsen fik konstateret kræft, men kræfttilfældene var ikke markant sjældnere blandt personer, der spiste meget frugt og grønt. Ifølge undersøgelsen 2,6 pct. af kræfttilfældene hos mænd...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind