Forskningsprojekt skal kortlægge det psykosomatiske element ved KOL-forværringer

Forskningsprojekt skal kortlægge det psykosomatiske element ved KOL-forværringer Oplevelsen af ikke at kunne trække vejret sætter voldsomme fysiske og psykiske reaktioner i gang hos personer med KOL. Nu skal forskere kortlægge, hvad der sker, når personer med KOL oplever forværring af deres åndenød, efter de er blevet udskrevet fra hospitalet.

Problemer med åndenød er hverdagen for mange personer med KOL. Nogle gange bliver vejrtrækningsproblemerne dog så alvorlige, for eksempel på grund af en lungeinfektion, at der må ringes 112 efterfulgt af en tur på hospitalet. I de helt slemme tilfælde kan en respirator blive nødvendigt. Når personer med KOL så bliver udskrevet fra hospitalet igen, oplever mange stadig symptomerne på deres åndenød, selvom de er blevet behandlet for den underliggende medicinske årsag. De kan derfor være utrygge ved at skulle...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind