EU’s databeskyttelsesforordning kommer fra maj 2018 til markant at ændre på forskeres adgang til sundhedsregistre og brug af sundhedsdata. Lundbeckfonden giver fire mio. kr. til et nyt forskningsprojekt, som ud over at kortlægge de fremtidige regler skal sikre, at danske forskere fremover kan bruge sundhedsdata til at gøre banebrydende opdagelser og opnå landvindinger til gavn for sundheden. »Der er tale om et kompliceret nyt regelsæt, som det er vigtigt at få belyst og tolket grundigt, så der ikke opstår usikkerhed...

Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Kun hver tiende database får data fra Sundhedsplatformen Selv om Region Sjælland og Region Hovedstaden havde forventninger om, at alle kliniske kvalitetdatabaser og nationale registre skulle modtage data fra Sundhedsplatformen, sker det kun for hver tiende database.
1 kommentarIndberetning af bivirkninger satte rekord i 2013 Sundhedsstyrelsen modtog i 2013 35 pct. flere indberetninger om lægemiddelrelaterede bivirkninger end i 2012.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Forskningsprojekt vil risikostratificere personer med type 2-diabetes for hjertekarsygdom Endokrinologer, kardiologer og praktiserende læger i fælles forskningsprojekt, hvis mål er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme blandt personer med type 2-diabetes.
Skriv en kommentar
Tre studier og en millionbevilling skal gøre læger klogere på hjertepatienter Forskere og læger fra Herlev og Gentofte Hospital samt Københavns Universitet har modtaget 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at blive klogere på, om ny medicin eller tidlig diagnostik kan forbedre prognosen for hjertepatienter.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen er et regnestykke uden facit Aktiviteten på vitale områder som diagnostik og behandling af kræft- og hjertekarsygdomme er på vej tilbage mod det normale efter COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen. Men hvad bliver de langsigtede konsekvenser?
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Samarbejde griber usete diabetes- og hjertepatienter På Nordsjællands Hospital finder et systematisk samarbejde om opsporing af diabetes og hjerte-kar-sygdom de patienter, der ellers går under radaren. Arbejdet giver så god klinisk mening, at det kan gå hen og blive standardbehandling, lyder det fra lægerne.
Skriv en kommentar