Forskere kortlægger 20 års tilfælde af hypoglykæmier i Danmark 
»Hvis vi vil kunne forudsige, hvem der er i risiko for at opleve et tilfælde af indlæggelseskrævende hypoglykæmi, er vi nødt til at identificere risikofaktorer og vide, hvordan det generelt går i Danmark, samt om der har været en udvikling i den del af patienter, som bliver indlagt. Det kan vi se i disse data,« fortæller seniorforsker og lektor Morten Hasselstrøm Jensen fra Steno Diabetes Center Nordjylland og Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet.

Forskere kortlægger 20 års tilfælde af hypoglykæmier i Danmark  Kortlægningen af hypoglykæmier i Danmark viser, at færre patienter bliver indlagt for hypoglykæmi i dag end tidligere. Nogle grupper af personer med diabetes har større risiko end andre.

For lavt blodsukker (hypoglykæmi) er en alvorlig tilstand, som mange personer med især type 1-diabetes frygter. Hypoglykæmier medfører hos de fleste ubehag og kan i sværere tilfælde føre til bevidsthedspåvirkning, bevidstløshed, fald og andre ulykker samt i yderste konsekvens varige mén eller død. Selvom indlæggelser for hypoglykæmi er forholdsvis sjældne, sker det alligevel en gang imellem, og nu har en dansk forsker kortlagt samtlige indlæggelser for hypoglykæmi i Danmark i perioden fra 1998 til 2018. Formålet med kortlægningen er at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind