Kronisk inflammation ved type 2-diabetes bidrager til risiko for komorbiditeter
»Det interessante er, at inflammation kan behandles medicinsk, og at vi derfor kan gøre noget ved det,« fortæller en af forskerne bag studiet, professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet Christina Brock.

Kronisk inflammation ved type 2-diabetes bidrager til risiko for komorbiditeter Danske forskere har kortlagt, hvordan niveauerne af forskellige inflammationsmarkører er koblet til risikoen for udvikling af komorbiditeter ved type 2-diabetes. Kan vi medicinsk dæmpe inflammationsniveauet, kan vi muligvis også bremse progressionen af forskellige komplikationer relateret til diabetes, siger forsker.

Det er velkendt, at type 2-diabetes og kronisk inflammationstilstand i kroppen går hånd i hånd. Det er også velkendt, at den kroniske inflammationstilstand er associeret med dårligere glukoseregulering og forøget overvægt. Nu viser et nyt dansk studie offentliggjort i BMJ Open, hvori forskere har lavet en karakteristik af niveauerne af forskellige inflammationsmarkører hos personer med type 2-diabetes, at niveauet af inflammation i den grad også er koblet til forekomsten af komplikationer til type 2-diabetes. Studiet, der er lavet som et...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind