Det fremgår af et studie offentliggjort i tidsskriftet Science. Den nye kemiske familie, kaldet imidazolopiperazine, viste sig mere effektive end allerede eksisterende -malariamidler. Malariaparasittens komplicerede livscyklus indebærer, at den inficerer både lever- og blodceller og let udvikler lægemiddelresistens. De fleste malariamidler er kun rettet mod parasittens blodstadie og ikke effektive overfor leverstadiet. Forskere fra USA screenede tusinder af lægemiddelkandidater, der allerede var kendte for at virke mod malariaparasitten i blodet. 15 pct. af disse så ud til også at virke...

Klimaforandringer og antibiotikaresistens var i fokus på første dag af ESCMID Global ESCMID: Klimaforandringerne vil betyde, at milliarder af mennesker vil komme i risiko for malaria i fremtiden, samt at udviklingen af antibiotikaresistens vil ske hurtigere. Dette var nogle af nyhederne fra første dag på ESCMID Global.
Skriv en kommentar
Ordre fra Trump rammer dansk professor: Vi risikerer selv at hænge på regningen Professor og seniorforsker Michael Theisen og hans forskergruppe under Statens Serum Institut risikerer at miste millionbevilling til udviklingen af en forbedret malariavaccine, hvis USAID lukkes. Forskningen er i fuld gang, og derfor risikerer SSI at skulle betale regningen for det påbegyndte arbejde.
1 kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Lasere kan forebygge udvikling af hudkræft Forskning viser, at laserbehandling af solskadet hud kan forebygge hudkræft. Vi kender ikke den præcise mekanisme, men det er bestemt noget, som kommer til at blive stort i fremtiden, siger professor Merete Hædersdal.
Skriv en kommentar
Har I projektet, der kan vinde Den Gyldne Tråd 2025? Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Pia Kürstein Kjellberg, der sidder med i dommerkomiteen, opfordrer til at indstille for at synliggøre de mange lokale succeser. Indstil din kandidat senest 24. april.
Skriv en kommentar
Stor tilfredshed med hospitalerne blandt patienter Næsten ni ud af ti patienter med fysiske lidelser er tilfredse med hospitalerne, viser en ny måling af patienttilfredsheden. Selvom tilfredsheden er høj, er det de mindre positive svar, der er vigtigt at lytte til, lyder det fra Danske Regioner.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Projekt stiller skarpt på dilemmaer i palliative forløb Et nyt Vive-projekt undersøger, hvilke dilemmaer sundhedsfaglige og patienter står i, når de skal prioritere en borgers sidste tid. Målet er at udvikle et framework til at indgå i en dialog om den enkeltes palliative behandlingsforløb.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
3 kommentarer
Ny rapport om kønsrepræsentation i klinisk forskning af lægemidler: Der er udfordringer, men generelt en god balance Der er generelt en balanceret repræsentation af kvinder og mænd i klinisk forskning, lyder det fra lektor Jakob Wested, som har været med til at udarbejde en ny rapport om området. På nogle sygdomsområder er der dog en underrepræsentation.
Skriv en kommentar