Første prostatabiopsi efter positiv PSA har stærk prognostisk værdi

Første prostatabiopsi efter positiv PSA har stærk prognostisk værdi Ny dansk forskning præsenteret på ESMO viser, at 20-års risikoen for at dø af prostatakræft, hvis den indledende biopsi er uden fund af cancer, kun er 5 pct. Fremover bør langt de fleste mænd nøjes med én biopsi, siger lægen bag.

BELLA CENTER (Dagens Medicin) – Søndag på ESMO kom der gode nyheder til mænd, som på grund af forhøjet PSA er under mistanke for prostatakræft. I et nyt dansk studie, baseret på den nyudviklede database DaPCar (Danish Prostate Cancer Registry, udviklet i samarbejde mellem Danish Prostate Cancer Center og Rigshospitalets Patologiafdeling), viser ph.d.-studerende Nina Klemann nemlig med udgangspunkt i vævsprøver fra 64.000 mænd, at dem, der efter forhøjet PSA får lavet en prostatabiopsi, som er negativ, kun har en meget...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind