Kirsten Wisborg
»Det er rigtigt, at noget af det, der oprindeligt var tiltænkt almindelige sengestuer, nu vil blive brugt til en fødegang i stedet. Noget af det bliver jo så gynækologi og en børneafdeling. Men med de opgaver vi skal løse, og de forandringer der også foregår i den måde, vi driver et hospital på, så er vi ikke bekymrede. Vi skal nok løse den opgave,« siger Kirsten Wisborg, vicedirektør på Bispebjerg Hospital.

Fødeafdeling sluger 87 sengestuer på Bispebjerg Hospital Et nyt kvinde-barn-center vil lægge beslag på 87 ud af i alt 578 sengestuer, som er planlagt på det nye Bispebjerg Hospital. Da den samlede ramme for byggeriet er lagt fast, betyder det, at andre afdelinger må afgive plads til fødeafdelingen.

Hospitalsledelsen på Bispebjerg Bispebjerg har lovet Region Hovedstaden, at byggeriet af et nyt kvinde-barn-center inklusiv fødeafdeling ikke vil medføre merudgifter, men kan holdes inden for den eksisterende økonomiske ramme for byggeriet af ’Ny Hospital Bispebjerg’. Derfor bliver hospitalet nødt til at sløjfe allerede planlagte sengestuer og ambulatorier, som i stedet overføres til det nye kvinde-barn-center. I alt forventer hospitalsledelsen, at kvinde-barn-centret vil lægge beslag på 87 ud af hospitalets allerede planlagte 578 sengestuer, hvilket svarer 15 pct. af sengestuerne. Med...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement