Foto: Joachim Rode

Metodefejl i 9 ud af 10 PROM’s Dårlige spørgeskemaer til patienter – de såkaldte PROM – kan i værste fald føre til, at patienterne ikke får den bedste behandling. Det påpeger forskere bag ny undersøgelse, som viser, at langt de fleste spørgeskemaer inden for sundhedsforskning er forkert udformet.

En meget stor del af de PROM (patient reported outcome measures), som anvendes inden for sundhedsforskning, er ikke udviklet korrekt. Det viser en undersøgelse, som læge, ph.d.-studerende Christian Fugl Hansen fra Idrætskirurgisk Enhed på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har stået i spidsen for. »Kun lidt over ti pct. af spørgeskemaerne er udviklet med en tilfredsstillende metode, og kun en tredjedel er efterfølgende blevet undersøgt for, om de har gode måleegenskaber,« siger Christian Fugl Hansen. Hvis patientrapporterede spørgeskemaer ikke er udviklet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind